Cu aripi şi săbii, luminați, în veşmînt,
La straja Spitalului pe veci ocrotit,
Arhanghelii veghează necontenit.
În curte se plimbă iernaticul vînt
Şi fluieră-n tactul aceluiaşi cînt:
”La Mulți Ani, Spitale, cu nume de Sfînt!”  

Apusul toamnei aduce cu sine un noian de sărbători frumoase, care abundă în obiceiuri semnificative. În fiece sfîrșit de Brumar, la data de 21 noiembrie, Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” sărbătorește Hramul – sărbătoare dedicată cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Potrivit religiei creștin-ortodoxe, Arhanghelul Mihail este cel care poartă cheile raiului și veghează la capul bolnavilor.

Sărbătoarea a adunat o sală de conferințe arhiplină, în cadrul căreia dl Mihai CIOBANU, directorul IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, doctor în medicină, conferențiar universitar, a felicitat colectivul cu prilejul Hramului, dorindu-i succese în munca nobilă și o perpetuă ascensiune profesională.

În ajun de Hram, conform unei tradiţii care dăinuie de zeci de ani, colectivul instituției medicale a participat la un Tedeum – slujbă de mulţumire, oficiat în cadrul Bisericii ”Sf. Arhanghel Mihail”.

Spitalul cu nume de Arhanghel este lăcașul în care puterea credinței se află în mîna unui colectiv de medici dibaci, manageriat cu iscusință. Aici medicina este ştiinţa şi conştiinţa încălzite de dragoste faţă de oameni. Anume încrederea pacientului este cea mai bună confirmare a performanței.

Onorate dle Mihai CIOBANU, director al IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, mult stimați colegi! Vă dorim în continuare activitate prodigioasă, realizări frumoase pe tărîm profesional, tratamente performante, pacienți satisfăcuți, multă sănătate personalului care ne reprezintă la justa valoare și succese remarcabile pentru consolidarea eforturilor întru promovarea actului medical de calitate!

La Mulți Ani!

Serviciul relații publice al SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52