Trăim timpuri complicate. Nimeni nu este protejat acum. În familia mea toate erau în echilibru: munceam și eu și soțul, și copiii. Soacra mea , care stă împreună cu noi, muncea acasă.
Nenorocirea a venit pe nepregătite, pe neașteptate și a fost ca un trăsnet care a despicat cerul în două. Ne-a schimbat viața…
Deși ne protejam foarte meticulos, aș zice chiar exagerat, virusul a pătruns ca un duh al răului. Ne-am molipsit unul de la altul… Ni s-a făcut rău, aveam febră. Am făcut testul la COVID-19 la Spitalul din Centrul raional. Rezultatele au fost negative, dar soțul meu se simțea tot mai rău. Începea să devină periculos. Am plecat la Bălți și am repetat testul. Desigur, toți am avut rezultatul pozitiv. Pe rând am fost internați la spitalul ”Sfântul Arhanghel MIhail” din Chișinău, secția Pneumologie. Soțul a fost cel mai grav, a avut nevoie de îngrijiri și tratament serios, inclusiv cu aflare în secția de Reanimare pe parcursul a mai multor zile.
Nu știu ce s-ar fi întâmplat cu noi dacă nu ar fi fost alături oamenii în halate albe, medicii care își fac datoria în această instituție.
Cuvintele noastre de adâncă recunoștință sunt pentru Doamna Doctor Ludmila Margine, șefa secției Pneumologie și Doamna Doctor Veronica Țugulschi, șefa secției Unitate de Primiri Urgente de la același spital.
Acești medici ne-au salvat viața! Aici am văzut cum se luptă medicii pentru fiecare pacient, ce muncă responsabilă și grea îndeplinesc. Zi și noapte luptă pentru a salva vieți. LUPTĂ! Acesta-i cuvântul potrivit.Nu știm cum să le mulțumim, ce am putea face ca să simtă că le suntem recunoscători și le purtăm cea mai profundă recunoștință pentru ajutor. Ei ne-au salvat viața!
Dumnezeu să le binecuvânteze cu Har și cu blândețe, cu acele cunoștințe de care au nevoie în aceste timpuri dificile.
Auzim că unii oameni sunt sceptici în privința virusului. Ne adresăm tuturor celor care nu cred că există acest virus ucigaș: protejați-vă, aveți grijă de igiena personală, stați în casă sau dacă ieșiți în stradă – purtați mască, păstrați distanța socială.
Tratamentul si recuperarea e complicată, boala poate lăsa sechele serioase.
Cele văzute aici, în Spital, ne-au făcut să vă adresăm acest mesaj. Protejându-ne îi protejăm și pe medici. Ei rămân tot mai puțini, iar sacrificiul lor este foarte, foarte mare.
Noi am avut marele noroc de Doamnele Doctor Veronica Țugulschi si Ludmila Margine, cărora le exprimăm deplină considerație și toată dragostea noastră.
Tuturor medicilor le dorim sănătate, rezistență!
Lilia Culic,
Or. Râșcani

Telefon:        0(22)29-26-52