🔹 Secția Reabilitare Medicală și Medicină Fizică din cadrul Centrului Municipal de Reabilitare Medicală a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” oferă servicii de înaltă calitate pacienților cu necesități de restabilire a stării de sănătate după o anumită maladie.
🔹 Reabilitarea medicală cuprinde un șir de măsuri, care au drept scop îmbunătățirea și restabilirea capacității funcționale și calității vieții pentru persoanele cu dizabilități fizice, obiectivul fiind restabilirea funcției optime în contextul prezenței unor diverse leziuni fizice sau funcționale.
🔸 În secția Reabilitare Medicală Medicină Fizică există o echipă multidisciplinară alcătuită din:
· Medici reabilitologi
· Medici kinetoterapeuți
· Medici în terapie manuală
· Medici în acupunctură
· Asistenți medicali în fiziobalneoterapie
· Masori etc.
🔹 Întregul arsenal de specialiști se ocupă de întocmirea programelor individuale pentru fiecare pacient în parte, conducându-se de principiile generale ale reabilitării medicale.
– Care sunt metodele de tratament de care beneficiază pacienții în această secție❓
✅ Dna Viorica Golic, medic reabilitolog, șefă secție Reabilitare Medicală și Medicină fizică: ”În primul rând, stabilim pacienților un program de reabilitare inițiat cu Kinetoterapia, care reprezintă pilonul de bază în tratamentul unui deficit funcțional și care se complementează cu Masajul, Fizioterapia, Acupunctura, Hidroterapia; Speleoterapia artificială și Inhalațiile medicamentoase – metodele cele mai binevenite la pacienții care au consecințe ale bolilor respiratorii cronice, dar și pentru cei care au suferit de infecția COVID-19.
Așadar, pacientul care are nevoie de tratament de reabilitare este evaluat de către medicii specialiști. În cadrul evaluării funcționale se stabilește programul de reabilitare și ca urmare primește indicațiile necesare pentru a iniția tratamentul. Durata tratamentului se stabilește individual în dependență de deficitul funcțional, gravitatea lui și intensitatea simptomelor prezente. În mediu un tratament de reabilitare durează de la 10-20 zile, și se poate solda cu însănătoșire. Însă există probleme de sănătate care au nevoie de reabilitare de durată(3- 6 luni- 1an, dar poate mai mult). În asemenea cazuri, pacientul este programat multiplu pentru reabilitare”.
Vă așteptăm cu drag!

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52