Secția Gastroenterologie

header-1

 

Eşanu Loreta

Șefă secție – medic gastroenterolog

Secția Gastroenterologie a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail își desfășura activitatea pe 60 de paturi și a funcționat până în anul 1976.

Secția a fost redeschisă în iunie 2001, cu o capacitate de 35 de paturi.

În anul 1970, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” devine bază clinică a USMF „N.Testemițanu”. Aici regăsim Departamentul medicină internă și o nouă disciplină – semiologia, condusă la etapele respective de profesorul universitar A. Diordiță, apoi de profesorul universitar V. Botnaru (1996-2006) și de profesorul universitar I. Țâbârnă, care activează în cadrul Spitalului, începând cu anul 2005.

Tratamentul pacienților este complex, bine argumentat, cu succes sunt tratate patologiile sistemului digestiv și celui hepatic. În cazul pacienților care suferă de hepatite virale şi ciroză hepatică, tratamentul se realizează la cele mai înalte standarte medicale.

În Secție activează medici specializați în gastroenterologie, hepatologie și medicină internă. Personalul medical al secției de Gastroenterologie în permanență ajustează și aplică în practică noile metode de investigații și tratament.