Secția Imagistică și Radiologie

Caragia Andrei

Șef secție – medic imagist radiolog

 Un diagnostic precis asigură un tratament eficient.

Mulți ani în fruntea secției Radiologie a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost doctorul I. Grinberg,  transferat de la Spitalul Republican, în anul 1951. Avea o bună pregătire teoretică, dar şi o experiență mare de lucru.

Medicul radiolog I. Crutinschi a primit ştafeta și a dezvoltat mai departe procesul de activitate în radiodiagnosticare. A introdus cu succes o metodă relativ nouă – roentgenochimografia, preponderent a cordului.

Anatolie Cebotari

Un timp oarecare Radiologia „s-a odihnit”, când șef al Secției devenise V. Mihovschi, fiind urmat, în anul 1986, de Anatolii Cebotari, care a avut un rol deosebit ca activitatea Secției să devină foarte eficientă.

 În cadrul Spitalului, timp de 13 ani, rezidenţii – viitorii medici radiologi, sub îndrumarea sa, studiază maladiile nespecifice ale pulmonilor şi cele ale tractului gastroduodenal. Prin activitatea sa rodnică şi multilaterală, şi-a câştigat un renume, bucurându-se de autoritate în cadrul Universităţii şi printre specialiştii de breaslă din Republica Moldova.

Personalul calificat al secției Radiologie, folosind tehnica radio-imagistică de ultimă generație, oferă pacienților un diagnostic exact pentru beneficia de un tratament eficient.