Secția Neurologie


Nogai Cornel

Șef secție – medic neurolog

Primele relatări descoperite în arhive ne informează că serviciul neurologic în Spitalul Orăşenesc nr. 2 a fost creat încă în anii ¢70 ai secolului trecut, mai exact în perioada 1960-1964. Pe atunci, Secţia Neurologie era inclusă în edificiul adiacent actualului spital, în locul căruia astăzi își desfăşoară activitatea Dispanserul Republican de Narcologie.

În 1982-1995 se crează secţii clinice şi paraclinice care au condus la îmbunatăţirea situaţiei de acordare a asistenţei medicale. În anul 1989 se deschide Blocul chirurgical împreună cu secţia Neurologie, cu 30 de paturi, apoi numărul de paturi a crescut la 50.

Mulți ani la rând, secţia de Neurologie a fost condusă de medicul emerit Gheorghe Glucov.

Secţia Neurologie este echipată cu utilaj medical performant și dispune de un spectru larg de diagnosticare și tratament.

Specificul secţiei este acordarea asistenţei medicale neurologice de staţionar pacienţilor după accidente vasculare, post/intervenţii chirurgicale la hernie de disc, după ablaţia tumorilor, cuparea crizelor epileptice şi acutizarea maladiilor degenerative, precum scleroza multiplă, boala Parkinson, maladia Alzheimer şi multe altele. Colectivul secţiei de Neurologie este format din medici de performanţă şi asistente medicale cu un nivel profesional înalt, care se remarcă prin implementarea celor mai moderne metode de diagnostic şi tratament, contribuind substanţial la îmbunătăţirea calităţii asistenţei neurologice acordate pacienţilor.

Pentru colectivul Secției, mottoul dlui Gheorghe Glucov este mai actual ca niciodată: „Atitudinea şi abordarea neurologică faţă de pacient trebuie să fie cu un nivel mai sus în comparație cu alte specialităţi, pe motiv că noi, totuşi,  tratăm Măria Sa, Creierul”.