Secția Pneumologie

Gorobeț Elisaveta

Șefă secţie – medic pneumolog

Pneumologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor plămânilor și ale aparatului respirator. Iar în Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, secția de Pneumologie ocupă un loc de frunte, fiind cea mai aglomerată secție din Spital.

Activitatea medicilor din secția de Pneumologie constă în efectuarea  investigațiilor clinico-instrumentale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor pleuro-pulmonare acute și cronice.   Secția de pneumologie și-a început activitatea în anul 1979, cu 120 de paturi funcționale. Pe parcursul anilor, cadrele și fondul de paturi au suportat fluctuații sub aspect numeric.

Serviciul Pneumologic Municipal a fost înființat în anul 1979, în cadrul Spitalului Orășenesc nr. 2, având la bază două secții. Ambele servicii au funcționat în paralel până în luna mai a anului 2000. Ulterior, au fost comasate, creându-se  Secția de Pneumologie.

Secția de pneumologie a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” este locul unde prin muncă, profesionalism și devotament se crează cu pasiune o operă – cea de a aduce bucurie plămânilor să respire sănătos. Iar scopul personalului medical este de a găsi tonalitatea potrivită fiecărui pacient și să compună împreună cea mai mare simfonie – a Vieții.