Prezent la eveniment, Boris GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a menționat că astfel de ateliere de educare și informare anticorupție și integritate sunt mai mult decât necesare. „Este important să fim atenți și în deplină integritate profesională pentru a nu permite abateri de la cadrul legal și moralitate”, a subliniat Boris GÎLCA.
De precizat că astfel de ateliere vor fi organizate în toate instituțiile medicale din Chișinău, cel de azi fiind primul din șirul total, care se vor desfășura până în luna iulie inclusiv.
În cadrul activității, angajații instituție medicale au fost familiarizați despre procedurile de denunțarea a actelor de corupție, a influențelor necorespunzătoare, modul de stabilire a statutului de avertizor de integritate, care este diferența dintre cadou și mită și care cadouri pot fi acceptate de către cadrele medicale și care este procedura de returnare a cadourilor inadmisibile.
Mihai Ciobanu, directorul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” a mulțumit organizatorilor atelierului și a pledat pentru un sistem medical curat și sănătos.
Boris GÎLCA a reiterat, pe final de eveniment, că evenimentul este parte a campaniei de educație pentru integritate și informare anticorupție în domeniul social și medical, parte a strategiei anticorupție din mun. Chisinau. Asemenea instruiri vor fi desfășurate în toate instituțiile medicale municipale.

Sursa: https://www.facebook.com/ion.pruteanu.77

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52