.
       Comunitatea medicală  din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail” este profund îndoliată de pierderea irecuperabilă a dlui Anatolie Cebotari, medic imagist-radiolog, ex-șef secție Radiologie, doctor în științe medicale și exprimă condoleanțe, sentimente de compasiune familiei, rudelor, colegilor, în legătură cu trecerea sa în eternitate.
        Dl Anatolie Cebotari s-a născut la 25 noiembrie 1938. A absolvit, în anul 1962, Institutul de Medicină. Încă din timpul studenției, s-a preocupat de formarea sa profesională, însușind cu mare sârguință bazele anatomice, fiziologia normală și patologică, atât de necesare pentru o bună pregătire clinică. Debutul practic al dumnealui a fost în Spitalul din Taraclia (1962-1963). Studiile postuniversitare le-a efectuat la cele mai prestigioase instituții medicale din Sankt Petersburg:  Institutul de Perfecționare a Medicilor, Academia de Medicină Militară, Institutul Central de Cercetări Științifice în Roentgenologie şi Radiologie. Aici și-a realizat pasiunea față de radiologie în condiţii practice.
        Cu Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a făcut cunoștință în anul 1980. În cadrul Spitalului, sub egida dumnealui, medicii rezidenți au studiat maladiile nespecifice ale pulmonilor şi cele ale tractului gastroduodenal. Prin activitatea sa rodnică şi multilaterală, şi-a câştigat un renume, bucurându-se de autoritate în cadrul sistemului autohton de sănătate . În anul 2018 i s-a conferit Medalia „Nicolae Testemițanu”.
        Dl Anatolie Cebotari a fost un model de verticalitate, un profesionist de o înaltă ținută morală și a reprezentat unul dintre pilonii fundamentali ai constituirii serviciului de Radiologie din Republica Moldova, – respectul și recunoștinţa faţă de care vom manifesta cu pietate întotdeauna.
        Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa.
        Un  pios omagiu şi veşnică pomenire.
        Cu profundă compasiune,
  Mihai CIOBANU,
  Director al IMSP SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”
CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52