La data de patru octombrie curent, activitatea medicală și administrativă a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost evaluată de către echipa de experți evaluatori în domeniul sănătății. Iar atribuțiile în domeniul acreditării în sănătate îi revin Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate (CNEAS) din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică.
        Prezidiul a fost constituit din Directoarea CNEAS, dna Maria CUMPĂNĂ și Președinta echipei, dna Sofia ALEXANDRU, împreună cu alți 13 membri de experți evaluatori, profesioniști în domeniu.
       Procesul de acreditare a cuprins evaluarea tuturor indicatorilor standardizați din toate secțiile entității medicale, iar în urma unei evaluări ample, Consiliul și-a exprimat decizia apreciind înalt calitatea serviciilor medicale prestate, unde pacienții beneficiază de un act medical sigur și transparent. „Grație dotării Spitalului în care activați cu dispozitive medicale performante, a profesionalismului personalului medical, a unei activități economico-financiare eficiente și unui management ireproșabil al personalului administrativ etc., sunteți apreciați ca un etalon  al mediului spitalicesc municipal și republican” – au afirmat experții evaluatori.
       Dl Mihai CIOBANU, directorul entității medicale, a menționat: ”Comunitatea medicală din cadrul Spitalului este mândră de faptul că am reușit performanțe în ultimii 5 ani consecutiv, iar prin acreditarea actuală avem dovada certă că oferim pacienților servicii spitalicești la un nivel înalt, cu garanția calității tratamentului și îngrijirilor medicale eficiente. În acest context, Vă suntem recunoscători pentru estimarea obiectivă și aprecierea înaltă – atribute profesionale care ne obligă să fim mereu în pas cu cele mai noi tendințe și inovații”.

          Reiterăm faptul că  SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” a obținut Certificatul de Acreditare Nr. 0001, din partea Consiliul Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate al Ministerului Sănătăţii în anul 2002, fiind prima instituţie medicală acreditată din republică – pentru existenţa celor mai prielnice condiţii de acordare a asistenţei medicale.

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52