Până la sfârșitul lunii martie, toți lucrătorii medicali din instituțiile medico-sanitare din municipiul Chișinău vor purta panglici de culoare mov în semn de solidatirate. Decizia a fost luată astăzi de Direcția Sănătate a CMC, după ce săptămâna trecută un medic a fost bătut de soțul unei paciente care a decedat în spital.

Astfe, începână de mâine până la sfîrșitul lunii, tot personalul instituțiilor medico-sanitare publice municipale va purta câte o banderolă/panglică de culoare mov, ce exprimă solidăritatea.

Direcția municipală menționează că această acțiune nu va perturba activitatea instituțiilor medicale și nu va influența calitatea asistenței medicale acordate pacienților în perioada menționată.

La data de 10 martie un medic de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 a ajuns la urgență după ce a fost agresat de soțul unei paciente care a decedat. Șefa secției Terapie s-a ales cu o comoție cerebrală și câteva coaste rupte.

Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat în cazul medicului bătut de către soţul unei paciente şi a deschis o anchetă internă.

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52