Deplasarea și participarea reprezentanților instituțiilor medicale municipale din Chișinău la ”Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești” a fost posibilă grație invitației dlui Adrian Cotîrleț, directorului Spitalului sus-numit, cu susținerea  Primăriei municipiului Chișinău, a dlui Iurie Crasiuc, consilierul primarului general al capitalei pe probleme sociale și medicină.

Manifestarea a inclus sesiuni de comunicări pe teme profesionale, schimburi de experienţă cu profesionişti. În cadrul conferinței au fost abordate probleme ce țin de managementul calității, de etica și deontologia medicală – subiecte actuale discutate în întreaga comunitate medicală din lume.

”Sîntem foarte recunoscători conducerii Primăriei municipiului Chișinău, dlui Iurie Crasiuc, pentru tot suportul și sprijinul de a participa la acest eveniment științific internațional de prestigiu, care deschide oportunități mai largi de informare științifică și care reprezintă o excelentă platformă de informare și dezvoltare profesională pentru medicii noștri. Este o bucurie și o plăcere ca echipa noastră de medici să se afle aici, alături de organizatorii evenimentului, de medicii din întreaga lume și împreună cu alți reprezentanți ai instituțiilor medicale municipale din Chișinău. Pentru noi această ocazie reprezintă o șansă excelentă de a ne completa formarea profesională, pentru a închega noi colaborări cu alți colegi medici de specialitate și pentru a participa la noi proiecte de cercetare. Prin organizarea acestei manifestări sîntem interesați să dezvoltăm noi parteneriate și să încurajăm realizarea unor noi proiecte de cercetare, să fim în permanentă concordanţă cu standardele medicale moderne. La Moinești am întîlnit medici din toate colțurile lumii și am avut șansa să împărtășim din experiența noastră. În cadrul evenimentului s-a pus un mare accent și pe cercetarea medicală. În medicină, cercetarea trebuie să existe mereu, e ceea ce depășește standardul meseriei de medic. Iar performanțele în cercetare duc la performanțe în activitatea medicală de zi cu zi”, afirmă doctorul în medicină Mihai Ciobanu, directorul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”.

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52