Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” a beneficiat de finanțare nerambursabilă, oferită de către Guvernul Japoniei, pentru achiziționarea echipamentului medical performant. În acest sens, astăzi, 12 aprilie curent, a avut loc ceremonia de finalizare a Proiectului  de modernizare a echipamentului medical în Blocul operații din incinta instituției medicale, implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Excelența Sa, dl Masanobu Yoshii, conducerea Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”, șefi de secții și servicii, șefii Catedrelor universitare, reprezentanți mass-media.

Grantul oferit a fost utilizat pentru achiziționarea echipamentelor medicale -mașini de anestezie, masă de operații, lampă pentru operații, pendante mobile pentru sala de operații, dispozitive electrochirurgicale.

În cadrul evenimentului, dl Mihai Ciobanu, directorul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” a menționat:

Aducem gratitudine Guvernului de la Tokyo, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Excelenței Sale, dlui Masanobu Yoshii,  pentru suportul acordat de mare valoare. Pentru că odată cu implementarea acestui  proiect, am dezvoltat infrastructura instituției medicale, dotînd-o cu dispozitive medicale performante,  amplificînd capacitățile personalului medical. Iar, cel mai impoprtant lucru, e că grație  Programului ”Kusanone”,  pacienții noștri beneficiază de servicii medicale calitative, aceste dispozitive medicale performante contribuind semnificativ la salvarea vieților pacienților”, a menționat dl Mihai Ciobanu.

Oficialul nipon şi-a exprimat satisfacția față de activitatea instituției medicale:

Mă bucur mult de ceea ce văd astăzi în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” – cele două săli ale Blocului operații sînt dotate cu utilaj medical la cel mai înalt nivel. Sînteți o instituție medicală performantă, renovată. Proiectul de grant a fost realizat cu succes, instituția benefiiind de echipament modern , iar pacienții – de servicii medicale moderne”, a conchis Excelența Sa, dl Masanobu Yoshii.

 

 

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52