O delegație din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” a efectuat o vizită de lucru în Ungaria și România, în perioada 14-20 aprilie 2019. Vizita a avut drept scop familiarizarea cu bunele practici europene în domeniul reabilitării și recuperării medicale, în acest context, țările sus-menționate avînd o vastă experiență în managementul centrelor medicale-model, manifestată în acordarea serviciilor de reabilitare a pacienților.

Din componența delegației au făcut parte – dna Svetlana Chişlaru, vicedirector medical, dna Alina Comerzan – asistent medical şef, dl Valentin Mustea – medic chirug-şef Bloc operații, dl Veaceslav Popa – medic chirug-şef secţie Chirurgie septică, dna Cornelia Voitic – medic anestiziolog-reanimatolog – şef secţie ATIR, Irina Ceban – asitent medical superior-secția Reabilitare din cadrul SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”.

Grație suportului informațional oferit de Ambasada Ungariei în Republica Moldova,  programul vizitei a inclus studierea a patru instituţii  medicale, cît și științifico-inovatoare din Ungaria: Centrul Clinic din cadrul Universităţii din Debrecen, Institutul Naţional de Reabilitare din Ungaria, Spitalul de Reumatologie Szent Andras din Heviz, Spitalul de Reabilitare din Hajduszoboszlo și Spitalul Clinic Băile Felix, Oradea, România.

Menționăm că în scopul perfecţionării continue a asistenţei medicale specializate, pentru sporirea nivelului de cultură medicală și perfecționarea unor standarde moderne de investigare şi tratament a populaţiei, Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” își propune să deschidă în curînd un Centru de Reabilitare medicală – în premieră pentru o instituție medico-sanitară publică din țara noastră.

În scopul nobil de a cunoaște bunele practici profesioniste, îndeosebi în domeniul recuperării medicale, ne exprimăm întreaga gratitudine pentru profesionalismul medical de care dau dovadă specialiștii din Ungaria.

Pe parcursul întrevederilor, au fost abordate mai multe obiective de dezvoltare pentru viitor, printre cele mai prioritare fiind stabilirea unui parteneriat de colaborare și schimb de experiență cu instituțiile de profil din Ungaria și România.

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52