Cu ocazia Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, care este marcată în Republica Moldova anual în cea de-a treia duminică a lunii iunie, astăzi, 14 iunie 2018, administrația Spitalului Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail”  a adresat un mesaj de felicitare angajaţilor din domeniu. Dl Mihai CIOBANU, directorul Spitalului, a transmis un sincer și călduros “La Mulţi Ani!”, medicilor, cadrelor sanitare, farmaciștilor şi tuturor celor implicaţi clipă de clipă în salvarea vieţii omeneşti:

“Stimat colectiv, onorați lucrători medicali şi farmacişti!  În ajunul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, aduc cele mai sincere felicitări colectivului Spitalului ”Sfîntul Arhanghel Mihail”! Această zi profesională constituie o bună ocazie de a Vă dori multă sănătate, realizări profesionale și personale  și Vă mulțumesc pentru  devotamentul de care daţi dovadă în munca de fiecare zi, pentru speranțele dăruite oamenilor, pentru tot efortul  pe care îl depuneți în activitatea zilnică, necătînd la greutățile prin care treceți, prin furnizarea de servicii medicale excelente tuturor pacienților. Voi sînteți cei care purtați cu multă demnitate halatele albe, cei care vă puneți viața în slujba pacienților, cei care vă perfecționați neîntrerupt pentru a realiza noi intervenții medicale, cei care căutați neobosiți noi soluții de tratament pentru a învinge bolile. Zeci de ani de pregătire continuă, sute de ore de studiu, mii pacienți și vieți salvate, – în puține cuvinte cam așa s-ar traduce viața voastră. Totodată, îmi exprim recunoştinţa pentru toţi lucrătorii medicali din sistemul de sănătate, pentru farmaciştii şi pentru profesorii care contribuie sîrguincios la formarea profesională a medicilor. Vă mulţumesc pentru tot angajamentul de care dați dovadă în a fi medici excelenți, pentru întreaga activitate depusă cu profesionalism, pentru implicarea continuă în prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi oferirea îngrijirilor medicale de calitate. Vă doresc tuturor multă sănătate, fie ca Dumnezeu să Vă aibă în paza Sa, fiți fericiți alături de cei dragi și să aveți doar realizări mărețe, prosperitate şi noi succese în activitatea Dumneavoastră nobilă”.

În cadrul evenimentului, Dl Mihai CIOBANU, directorul Instituției Medico-Sanitare Publice ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, a decernat diplome mai multor specialiști ai Spitalului – pentru merite deosebite, profesionalism în activitatea medicală, pentru muncă cu abnegație: Veaceslav Popa, Veronica Țugulschi, Maria Goțuleac, Alina Sologub, Sergiu Iacub, Svetlana Tașnic, Ghenadie Eremița, Crisina Cuzuioc, Svetlana Bologa, Svetlana Postoronca, Alexandra Bucșanu, Cristina Moga, Olga Neamțu, Angela Nemerenco, Ruslan Mazur, Tatiana Smentînă, Lilia Mereneanu, Ana Crîșmaru, Liliana Gîrbu, Fiodor Croitor, Silvia Nicorici, Ion Garștea, Eudochia Tereșciuc.

Istoria acestei zile datează încă din anul 1800, atunci cînd medicul american, Wiliamson Crawford Long, a folosit pentru prima dată anestezia într-o operaţie. Ulterior, pentru a marca acest eveniment fără precedent, autorităţile americane au declarat data de 30 martie – Zi Naţională a Medicilor. În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii publice.

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52