Cu prilejul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, anul acesta, mai mulți lucrători din instituții medicale publice și private au primit distincții de stat din partea președintelui Igor Dodon. În total, a fost acordat un ordin al Republicii, unul de Onoare, șapte ordine „Gloria Munci”, trei medalii „Meritul Civic”, două medalii „Nicolae Testimițeanu” și un titlu onorific Om Emerit.

Medalia „Nicolae Testimițeanu” a fost conferită medicilor din cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”:  dlui Anatolie Cebotari – medic imagist radiolog și dlui Ghenadie Croitoru – șeful secției de Anestiologie, Reanimare și Terapie intensivă.

Notă: Medalia „Nicolae Testemițanu” este o medalie de statdin Republica Moldova și se conferă pentru: merite deosebite în dezvoltarea ocrotirii sănătății, farmaceuticii, balneologiei și medicinei preventive; contribuție substanțială la dezvoltarea științei medicale, la implementarea realizărilor științei în practica ocrotirii sănătății, la pregătirea cadrelor de cercetători științifici și a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul medicinei;activitate organizatorică și metodico-didactică prodigioasă.

 

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52