În fiece sfîrșit de Brumar, la data de 21 noiembrie, Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” îmbracă straie de sărbătoare cu prilejul Hramului entității medicale – eveniment dedicat cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Un eveniment grandios ce a marcat o nouă etapă în dezvoltarea instituției medicale l-a constituit astăzi inaugurarea Centrului Municipal de Reabilitare Medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail”. La eveniment au participat: dl Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, consilieri municipali, directori de spitale, colectivul IMSP SCM ”Sf. Arhanghel Mihail” etc.

Dl Ion Ceban, primarul general al capitalei, a felicitat colectivul instituției medicale cu prilejul Hramului și a menționat că inaugurarea Centrului Municipal de Reabilitare Medicală  reprezintă o premieră, atît pentru municipiul Chișinău, cît și pentru Republica Moldova, deschiderea căruia consemnează o nouă eră în modernizarea serviciului municipal de reabilitare medicală. Avînd statutul de Centru-model, acesta va participa activ la elaborarea politicii de recuperare și reabilitare în conformitate cu politica și strategia de dezvoltare a sistemului național de sănătate. În semn de respect, pentru munca nobilă depusă și calitatea serviciilor medicale acordate pacienților, dl Ion Ceban a acordat administrației Spitalului diplomă de mulțumire.

În contextul evenimentului, dl Mihai Ciobanu, directorul Spitalului Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail” a mulțumit autorităților publice locale pentru întreaga susținere acordată și a subliniat direcțiile strategice vizate în dezvoltarea Centrului, activitatatea acetuia fiind axată pe îmbunătăţirea stării fizice, precum și pe de capacitatea de integrare socială a persoanelor cu dizabilităţi, pentru recuperare și revenire la o viață de calitate. Centrul corespunde tuturor standardelor de calitate în medicină și îndeplinește toate cerințele Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit tradiţiei care dăinuie de zeci de ani, în ajun de Hram, colectivul instituției medicale a participat la un Tedeum – slujbă de mulţumire, oficiat în cadrul Bisericii ”Sfîntul Arhanghel Mihail”. Iar în această zi plină de semnificații, a fost oficiată și slujba de sfințire a clopotelor Bisericii cu Hramul ”Sf. Arhanghel Mihail”.

”Mult stimați colegi, sărbătoarea Spitalului, care prilejuieşte celebrarea valorilor şi a tradiţiilor interne, semnifică comemorarea trecutului și este premisa unei reflecții solidare asupra ascensiunii instituției medicale. În acest context, vă adresez cele mai calde felicitări, însoțite de gânduri bune: multă sănătate, activitate prodigioasă în continuare pe tărâm personal și medical, tratamente performante, pacienți satisfăcuți, manifestându-mi respectul și admirația față de echipa profesionistă care ne reprezintă la justa valoare. Să fiți binecuvântați de Arhanghelul Mihail în munca nobilă și să aveți parte de o perpetuă dezvoltare profesională. La Mulți Ani!” – a conchis dl Mihai Ciobanu.

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52