„Domnule Director al Spitalului Clinic Municipal Nr. 2 ,,Arhanghel Mihail”
Dornici de a vă aduce un mesaj de mulțumire, am vrut să vă spunem că nu întâmplător, instituția Dumneavoastră este botezată și poartă aura Sfântului Arhanghel Mihail…Tot ce faceți pentru oameni, în timp, veți fi răsplătiți fără măsură.
Despre noi: suntem doi pacienți, pedagogi de profesie, tineri pensionari, care, la unu septembrie, am fost nevoiți să alegem, exact ca și mulți angajați din instituția pe care o conduceți, mai continuăm activitatea sau ne retragem din ea. Pentru noi a decis vocația, care ne-a plasat tot pe linia întâi, dar incomparabil cu pericolul zilnic al lucrătorilor medicali. Și totuși, având un număr mare de contacte, aceștea fiind elevii pe care îi învățăm, ne-am trezit într-o bună zi, infectați de acest dezastruos virus covid-19, despre care, după cum ne dăm bine seama până la moment, nu se găsesc răspunsuri la multe întrebări în ceia ce-l privește. Din pavilioanele de la Moldexpo am fost aduși la spitalul nr.2, secția de pulmonologie, mai întâi eu, peste o săptămână și soțul meu.
În acest final victorios, ne dăm bine seama că am trecut prin forme grave de manifestare a bolii și suntem tare norocoși că am nimerit anume la spitalul nr.2. Datorită dăruirii zilnice, competenței și profesionalismului înalt a lucrătorilor din această secție, am văzut lumina zilei în plin sens al cuvântului. Nu am întâlnit nicăieri atâta omenie, grijă față de oameni și atitudine pozitivă. Două asistente medicale și două infermiere, harnice ca niște albinuțe, în timpul unui schimb, se descurcau de minune cu sarcinile puse în fața lor.
Cu un respect enorm și mari plecăciuni, vrem să mulțumim medicii de aici, și, în deosebi, șefa secției, dna Ludmila Margine, un adevărat specialist în domeniu, un profesionist de înaltă calitate, un exemplu de cumsecădenie și responsabilitate, pentru buna organizare și atmosfera benefică din interiorul echipei pe care o conduce. Pe lângă un tratament eficace însoțit de exerciții respiratorii, frazele de încurajare ,,Totul va fi bine”, ,,mâine va fi mai bine decât azi”, ne-a echilibrat psihologic și ne-a dat speranță pentru însănătoșire.
Mulțumiri și pentru lucrătorii blocului alimentar. Meniul variat, proaspăt, gustos a făcut să ne simțim bine și, practic, să nu supărăm pe nimeni din afară.
Domnule Director, în final, vrem să vă spunem următoarele: necătând la posibilitățile scunde de finanțare (cunoaștem problemele și nu le vom enumera), reușiți să gestionați procesul minunat. Pacienții rămân mulțumiți și bucuroși de clipa reântoarcerii la viața cotidiană.
Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate!
Cu stimă, Elena și Vladimir Timofeev, profesori, Liceul Republican de Muzică ,,C. Porumbescu””.

Telefon:        0(22)29-26-52