Oboseala ta să fie luminată de credință și de dragoste. Atunci când stiința nu mai poate face nimic, bunătatea ta, profesionalismul  tău vine să-l susțină pe bolnav. Învinge greutățile profesiunii tale, stăpânește supărarea şi nerăbdarea ta; gândește-te că cel suferind este dezarmat, fără putere și are nevoie de ajutorul și îngrijirea ta.

La data de 18 august curent, în incinta Centrului de Instruire și Agrement “Sfântul Arhanghel Mihail” din or. Vadul lui Vodă, a avut loc conferința cu genericul: ”Asistentul medical superior – punctul de întâlnire al performanței și experienței medicale”.

Comitetul organizatoric al evenimentului a fost prezidat de administrația entităților medicale: dl Mihai Ciobanu, manager al Spitalului Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”, dna Alina Comerzan, Vicedirector Nursing al SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, dl Iurie Crasiuc, manager al Spitalului Clinic Municipal  ”Gheorghe Paladi”, dna Angela Ostrovan, asistent medical principal al SCM ”Gheorghe Paladi”. În calitate de participanți ai conferinței au fost asistenții medicali superiori ai ambelor Instituții Medico-Sanitare Publice.

Evenimentul a întrunit profesioniști în domeniul sănătății publice pentru a discuta importanța rolului asistenților medicali în cadrul instituțiilor medicale, abordând teme ce vizează managementul și pregătirea profesională, oferirea serviciilor medicale de calitate într-un mediu sigur și confortabil, asigurând un cadru propice relaționării și schimbului de experiență profesională.

Conferința a debutat cu mesajul de bun venit al dnei Alina Comerzan, Vicedirector Nursing al SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail” și a dnei Angela Ostrovan, asistent medical principal al SCM ”Gheorghe Paladi”, dumnealor menționând faptul că medicina este un domeniu cu care ne întâlnim în viața de zi cu zi, iar dialogul între specialiști trebuie să fie un pas spre atingerea excelenței, ulterior fiind prezentate  trei rapoarte tematice: „LEGENDA ASISTENTULUI MEDICAL”, „ASISTENTUL MEDICAL SUPERIOR – PUNCTUL DE ÎNTÂLNIRE AL PERFORMANȚEI ȘI EXPERIENȚEI MEDICALE” și „IMPACTUL PANDEMIEI COVID-19 ȘI REFLECTAREA  SINDROMULUI BURNOUT ÎN RÂNDUL ASISTENȚILOR MEDICALI DIN MEDIUL SPITALICESC”.

Organizatorii evenimentului au menționat faptul că grație aptitudinilor manageriale, competențelor  profesionale, a spiritului de echipă și  efortului depus, asistentul medical superior este veriga principală din activitatea  unei subdiviziuni. Când îți dorești o activitate fără dificultăți, reamintește-ți că stejarii devin mai puternici în pofida vânturilor și diamantele se creează sub presiune. Iar pacea sufletească este una dintre cele mai frumoase perle ale înțelepciunii”, a conchis dna Alina Comerzan.

În cadrul tematicii abordate, asistenții medicali superiori ai ambelor Spitale au stipulat prioritățile esențiale ale asistenților medicali, au reiterat aspecte ce vizează cerinţele funcţiei, atribuţiile de serviciu, responsabilităţile, drepturile și obligațiunile profesionale. Participanții au făcut un schimb de opinii cu privire la elaborarea Fișei postului asistentului medical superior în condițiile contemporane.

În contextul desfășurării lucrărilor conferinței, managerii Spitalelor menționate au subliniat importanța consolidării relațiilor de colaborare, ce constituie un prilej de schimb de bune practici între profesioniști. Totodată, au fost identificate o serie de provocări, care vor constitui obiective de dezvoltare pentru perioada ulterioară de dezvoltare în mediile interspitalicești, în scopul valorificării potențialului instituțiilor și alinierea acestora la standardele medicale internaționale.

 

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52