Stimați reprezentanți ai Mass-media!

În legătură cu postarea video publicată la data de 01.11.2018 pe rețelele de socializare și în Mass-media de către un pacient intrernat în secția de Chirurgie septică a Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”, în care două infirmiere au manifestat o atitudine neglijentă față de un pacient, în scopul elucidării cazului și conform Legii privind accesul la informație nr. 982 din 11.05.2000, a Legii Presei nr. 243 din 26.10.1994, a Legii cu privire la libertatea de exprimare nr. 64 din 23.04.2010 și a articolului 34 din Constituție – dreptul la informare, venim cu următoarea declarație:

Administrația IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” s-a autosesizat în cazul pacienților care au avut de suferit în urma incidentului în care a fost implicat personalul medical inferior.

Astăzi, 02.11.2018, în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”, la indicația administrației instituției, s-a întrunit Comitetul de Bioetică al Consiliului Calității.

Comitetului de Bioetică a depistat și semnalizat unele încălcări și abateri disciplinare la locul de muncă a infirmierelor vizate.

Actualmente este creat un grup de lucru pentru efectuarea anchetei de serviciu, care urmează să examineze acțiunile persoanelor implicate.

Ulterior, vă vom informa suplimentar despre rezultatele examinării.

Administrația IMSP Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”  regretă mult de producerea acestui incident, își cere scuze față de pacienți pentru neacordarea îngrijirilor necesare de către infirmierele respective și pentru incomoditățile create.

Serviciul relații publice al SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52