Tradițional, de șaptesprezece ani, administrația Spitalului Municipal de Urgență Moinești, România, organizează Conferința cu participare internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești”.
În acest an, la evenimentului dedicat profesioniștilor din sănătate „Teorie versus practică medicală în abordarea pacientului post-pandemie”, a participat dl Boris Gîlca, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială și echipa medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, reprezentată de dl Mihai Ciobanu. Cortina celei de-a XVII-a ediții a manifestării internaționale s-a ridicat la 14 iulie 2022. Conferința a reunit o serie de somități ale medicinii românești și de talie internațională, condusă de prof. univ., manager, dr. Adrian Cotîrleț.
Intitulată sugestiv „Asistentul medical – o forță a schimbării, resursă vitală în acordarea de îngrijiri în sănătate”, prima zi a manifestării a cuprins o paletă largă de subiecte, prezentate de lectori reprezentativi pentru domeniul asistenței medicale. Ne referim aici la prezentarea dnei Alina Comerzan, vicedirectoare Nursing a Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”: „Impactul pandemiei și consecințele Covid – 19 în declanșarea sindromului Burnout asupra asistenților medicali din mediul spitalicesc”.
Ulterior, s-au desfășurat sesiuni științifice, teoretice și aplicativ-practice care au inclus prezentarea lui Veaceslav Popa, medic chirurg – șef secție Chirurgie septică din cadrul SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”: „Infecțiile anaerobe neclostridiene grave la pacienții cu comorbidități severe” și a dlui Alexandr Gaitur, medic chirurg, șef Bloc de operații: „Perfectarea diagnosticului apendicitei acute la vârstnici prin crearea unui nou scor diagnostic și algoritmul de implementare clinică”.
„Suntem onorați să ne aflăm la Moinești cu prilejul acestei ocazii. Conferința, devenită de acum tradițională, reprezintă pentru noi o oportunitate deosebită de reunire științifică, dar și de extindere a colaborării transfrontaliere. La Moinești am scris o nouă pagină – istoria unei manifestări de elită. Acest Spital este un reper pentru toată România, dar și un exemplu pentru cei din afara țării”, a menționat dl Mihai Ciobanu, director al SCM „Sf. Arhanghel Mihail”.
În contextul extinderii acordului bilateral de colaborare, evocăm excelentele relații pe care entitatea medicală le-a avut dintotdeauna cu Spitalul Municipal de Urgență Moinești, exprimând gratitudine dlui dr. Adrian Cotîrleț pentru onoarea de a participa la o nouă ediție a Conferinței de talie internațională.
CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52