În atenția tuturor celor care fac echipa Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” de la fiica unei paciente, internate cu Covid-19, acum 10 zile.
Dedic acest mesaj tuturor oamenilor în halate albe din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, în fața cărora mă închin, în semn de recunoștință, pentru omenia, dedicația și profesionalismul lor.
Aș vrea ca acest mesaj să ajungă nu doar la echipa acestei instituții medicale, dar și la toți oamenii care, astăzi, mai stau în fața acestei întrebări retorice: să mă vaccinez sau nu?
Mama mea, Olga Ciubotaru, în vârstă de 70 de ani, a fost internată, acum 10 zile, în Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, cu test pozitiv la Covid. Era într-o stare dificilă care se manifesta prin tuse, vomă și diaree. Plus la toate, diabetul zaharat și nefropatia și-au spus cuvântul. Era o situație din care, recunosc, îmi venea greu să cred că vom ieși. Dar am ieșit! Mama mea e acasă și deja coace un teanc de plăcinte pentru nepoți. Doamna profesoară cântă și e veselă, iar gândurile negre, care o prinsese în avalanșă, câteva zile mai devreme, s-au evaporat.
Mi-am luat mama acasă și mă bucur că am învins virusul. Desigur, ne așteaptă o lungă perioadă de recuperare, dar ce a fost mai greu am depășit.
Cum am reușit? Grație medicilor și personalului medical. Grație oamenilor empatici și plini de suflet din cadrul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”. Grație domnului director Mihai Ciobanu, care a răspuns la fiecare apel și care ne-a îmbărbătat zilnic. Grație domnului Corneliu, doamnei Veronica și tuturor celor care au ținut-o de mână pe mama mea, atunci când i-a fost extrem de greu.
Și ca să închei. Mama mea a fost vaccinată. A luat virusul, pentru că vaccinul nu te scutește de infectare, dar evită un colaps al organismului, te scapă de la forme extrem de grave și de la deces. În cazul mamei, diabetul și nefropatia ar fi fost fatale, dacă nu era vaccinul. Și eu cred în asta cu tărie.
Vreau, pe această cale, să transmit încă o dată mulțumiri tuturor celor care zilnic luptă pentru viețile pacienților. Să le spun că cineva, de acum încolo, va aprinde o lumânare și se va ruga pentru viața și sănătatea medicilor Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”. Să-i asigur că recunoștința pentru viața salvată a unei mame nu poate fi descrisă în cuvinte, ci doar în rugăciuni.
Vă urez multă sănătate, doamnelor și domnilor doctori!
Cu mult respect, fiica unei paciente,
CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52