La data de 2 august 2018, în cadrul unei ceremonii oficiale, care s-a desfășurat la Reședința de Stat, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, a înmînat înalte distincții de stat unor cetățeni ai statului, în conformitate cu decretele pe care le-a semnat anterior.

Ghenadie Croitoru, medic anesteziolog-reanimatolog - șef secție Anesteziologie, Terapie Intensivă și Reanimare

• Ghenadie Croitoru, medic anesteziolog-reanimatolog – șef secție Anesteziologie, Terapie Intensivă și Reanimare

Anatolie Cebotari – medic imagist radiolog

• Anatolie Cebotari – medic imagist radiolog …………….. ………….                                

Potrivit comunicatului de presă al președinției: Persoanele decorate reprezintă diverse sectoare de activitate, precum: sportivi care promovează imaginea țării noastre peste hotare, profesori care depun o muncă enormă în educarea mai multor generații de elevi, oameni din domeniul culturii, agricultori, medici, militari și alte personalități care contribuie zilnic la dezvoltarea și prosperarea statului nostru”.

Astfel, printre distincțiile de stat acordate mai multor personalități din țara noastră, două medalii  ”Nicolae Testimițeanu” au fost conferite medicilor din cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”:  dlui Anatolie Cebotari, medic imagist radiolog și dlui Ghenadie Croitoru, medic anesteziolog-reanimatolog – șef secție Anesteziologie, Terapie Intensivă și Reanimare

Menționăm că Medalia „Nicolae Testemițanu” este o medalie de stat din Republica Moldova și se conferă pentru: merite deosebite în dezvoltarea ocrotirii sănătății, farmaceuticii, balneologiei și medicinei preventive; contribuție substanțială la dezvoltarea științei medicale, la implementarea realizărilor științei în practica ocrotirii sănătății, la pregătirea cadrelor de cercetători științifici și a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul medicinei;activitate organizatorică și metodico-didactică prodigioasă.

 

”Profesia de medic este una din cele mai nobile din lume, dar şi de o responsabilitate enormă. Majoritatea lucrătorilor medicali din țara noastră, în pofida tuturor dificultăților și a remunerării joase, dau dovadă de înaltă măiestrie profesională, muncind zilnic cu jertfire de sine, ghidîndu-se de principiile Jurământului lui Hippocrate”, a remarcat Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului.

În cadrul evenimentului, șeful statului le-a mulțumit tuturor pentru activitatea prodigioasă pe care o desfășoară, dedicația profesională, răbdarea şi munca imensă depusă zi de zi. Președintele țării a reiterat că la baza deciziilor privind persoanele care vor fi decorate, mereu va sta meritul profesional și civic, dar niciodată criteriul politic.

În acest context, Mihai Ciobanu, directorul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” a menționat:

”Dragi colegi, stimați domni medici Ghenadie Croitoru și Anatolie Cebotari, colectivul Spitalului Clinic Municipal ”Sf. Arhanghel Mihail” este onorat de realizările profesionale ale Dumneavoastră, este mîndru de voi și vă felicită cu ocazia decernării medaliilor ”Nicolae Testemițanu” – conferite în semn de înaltă apreciere din partea statului pentru meritele deosebite în dezvoltarea medicinei autohtone. Vă felicităm pentru tot ce ați realizat pînă acum, vă dorim multă sănătate și putere de muncă pentru a vă continua cu aceeași pasiune și competență activitatea pe tărîmul științei medicale!”

Serviciul relații publice al SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”

CategoryNoutăți

Telefon:        0(22)29-26-52